ANASAYFA   HAKKIMIZDA   YÖNETİM KURULU   İLETİŞİM
Müzik Dinle "Mudanya Güzeli"

TAMAMLANAN PROJELERİMİZ

Esnaf Odası Pazaryeri Güzelyalı'da Açıldı

Mudanya Belediyesi ile Mudanya Esnaf ve Sanatkârlar Odası işbirliğinde Güzelyalı Eğitim Mahallesi’ne yapılan 2 katlı 171 tezgâhlı kapalı pazaryeri gayri resmi olarak açıldı. Resmi açılış 26 Nisan’da olacak.

Mudanya Belediyesi ile Mudanya Esnaf ve Sanatkârlar Odası’nın ortak projesi olan Güzelyalı Mahallesi’ndeki açık semt pazarlarını sona erdirecek kapalı pazaryeri yaklaşık 1 milyon 500 bin TL’ye mal oldu. “Halkımız modern bir pazaryerine kavuştu” diyen Oda Başkanı Emir Ali Usta, taban alanı 1650 metrekare iki kat üzerine kurulan pazarın ilk katının giyim ve karışık bölüm, ikinci katında ise sebze meyve satış yeri olduğunu ve sadece Salı günleri faaliyet göstereceğini belirtti. Söz konusu yerin diğer günler 100 araçlık otopark olarak kullanılacağını belirten Usta, "Bu proje ile amacımız Güzelyalı ve çevresinde ne kadar açık pazaryeri varsa bir çatı altında toplamaktı. Çünkü böyle olması Güzelyalı ve Mudanya'daki yerleşik esnafın daha fazla iş yapmasına imkân sağlayacaktır. Bu alan çok amaçlı bir tesis olup bayramda kurban kesimi, oto park, kapalı pazaryeri olarak tasarlanıp şimdilik haftada 1 gün belediyeyle yapılan protokolle Pazaryeri olarak kullanılacak, belediye isterse bu pazar günlerini çoğaltabilir” dedi.

26 Nisan’da yapılacak olan resmi açılış ardından kapalı pazaryerinin Mudanya Belediyesi’ne devredileceği sözleşme gereği çay ocağı ve tuvaletlerin üç yıl işletme hakkının Oda’da kalacağı öğrenildi.

Hanımeli Çarşısı Yeni Yerinde Açıldı

Geçtiğimiz yıl Haziran ayında, Halitpaşa Mahallesi ilçe stadyumu arkasında faaliyete giren El Emeği Pazarı yeni yerinde ve yeni ismi ile Mudanyalı vatandaşların hizmetine açıldı.

Mudanya Kent Konseyi Yürütme Kurulunun talepleri doğrultusunda geçtiğimiz yıl Haziran ayında ilçe stadyumu arkasındaki Kapalı Pazaryerinde faaliyete başlayan El Emeği Pazarı yeni yerine taşındı. Hanımeli Çarşısı olarak Mudanyalılara hizmet verecek olan ve Mudanyalı bayanların el emeklerini sergilemelerine olanak tanıyan pazarın açılış törenleri yapıldı. Mudanya Uğur Mumcu Kültür Merkezi yanındaki alana kurulan Hanımeli Çarşısının açılış törenlerine, Mudanya Kaymakamı Âdem Öztürk, Mudanya Belediye Başkanı Hasan Aktürk, Mudanya İlçe Emniyet Müdürü Ercan Tilki, AK Parti Mudanya İlçe Başkanı Kadir Kahraman, Mudanya Belediyesi Başkan Yardımcısı Dr. Kartal Saldırış, Mudanya Belediyesi Meclis Üyeleri, Hanımeli Çarşısı esnafı olan bayanlar ve çok sayıda Mudanyalı katıldı.

25 TEZGÂHTA 47 BAYAN

Haftanın 7 günü faaliyette olacak olan Hanımeli Çarşısında 25 tezgâhta 47 bayan hizmet verecek. Yaklaşık 20 Bin TLye mal olan çarşıda çeyizlik eşyalar, çocuk eşyaları, bijuteri ve hediyelik eşyaların bulunduğunu dile getiren Mudanya Kent Konseyi Yürütme Kurulu Başkanı Soyer Kazancı, Mudanyalı bayanlara bu pazarı kazandıran Mudanya Belediye Başkanı Hasan Aktürke teşekkür ediyorum şeklinde konuştu.

MUDANYA'NIN TÜM KESİMİNE HİZMET İÇİN BURADAYIZ

Açılışta konuşan Mudanya Belediye Başkanı Hasan Aktürk, Mudanyanın tüm kesimine hizmet için göreve geldiklerini belirterek, Bugün burada açılışını yaptığımız Hanımeli Çarşısı sayesinde Mudanyalı bayanlar emek vererek hazırladıkları ürünlerinin satışını yapıp aile bütçelerine katkıda bulunacaklardır dedi. Mudanya Belediyesinin faaliyete geçirdiği Hanımeli Çarşısının yapımında emeği olan herkese teşekkür eden Mudanya Kaymakamı Adem Öztürk, Mudanyalıları çarşıda alışverişe davet etti. Çarşı esnafı olan bayanların teşekkür etmek amacı ile Mudanya Kaymakamı Adem Öztürke, Mudanya Belediye Başkanı Hasan Aktürke ve Mudanya Belediyesi Başkan Yardımcısı Dr. Kartal Saldırışa hazırladıkları hediyelerini, Soyer Kazancı takdim etti. Açılıştan sonra çarşıyı gezen Mudanya Kaymakamı Adem Öztürk ve Mudanya Belediye Başkanı Hasan Aktürk, çarşı esnafı ile sohbet edip ürünler ile ilgili bilgiler aldılar.